"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

3.4.10

KAΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!Είναι διαφορετικό κάθε φορά το συναίσθημα που βιώνει η ψυχή κάθε τέτοια νύχτα. Οι προσδοκίες της υψηλές, αφού η Ανάσταση δεν ήταν ανεπανάληπτο γεγονός στο διάβα των αιώνων της ανθρώπινης ύπαρξης. Επαναλαμβάνεται συνεχώς και τροφοδοτείται με καινούριες πραγματικότητες για την ζώσα μας ψυχή από την ακόρεστη δίψα του Θεού να ενωθεί με τον άνθρωπο.

Ο Χριστός Αναστάς είναι ο ωραιότερος Θεός επί της γης. Η ψυχή μας κάθε Μ. Σάββατο βράδυ θέλει μία εκ νέου συνάντηση και γεύση της νίκης Του και της Αθανασίας του. Είναι μεγάλες οι προσδοκίες της ψυχής, όχι εκείνης που από υπερηφάνεια κινούμενη λογίζει τον αγώνα της την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής ως αφορμή για να την ανταμείψει ο Θεός με χάρη και δωρεές παντός είδους, αλλά εκείνης που ταπεινά φρονούσα εισέρχεται στο ναό με μια καρδιά να πάλλεται από πόθο να σηκώνει τον σταυρό της για χάρη Του.

Και οι εσωτερικές εκρήξεις αρχίζουν με την τελειότερη ανθρώπινη φράση «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» να γεμίζει τους ορατούς και αοράτους ουρανούς. Όλα φωτίζονται και όλα ανακαινίζονται και όλα γίνονται ΕΝΑ με τον ΝΙΚΗΤΗ ΙΗΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ