19 Μαΐου 2022

''...χάρασσε τον Σταυρό στο στήθος των ασθενών του...'' Άγιος Λουκάς ο ιατρός


Ο Αγ. Λουκάς ο ιατρός, έκανε Εκκλησία τα χειρουργεία του, αλλά ποτέ δεν έπραξε το αντίστροφο, διότι ήξερε, ζούσε, ότι η θεραπεία έρχεται άνωθεν..

Έβαζε τις εικόνες του μπροστά στη χειρουργική κλίνη και όποτε τις κατέβαζε το σταλινικό καθεστώς, ηρνείτο να χειρουργήσει.. Με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο ιώδιο χάρασσε τον Σταυρό στο στήθος των ασθενών του πρίν από την επέμβαση.. Γιατί; γιατί ο Σταυρός είναι η Σωτηρία και η θεραπεία μας, ο Σταυρός αγίαζε την προσπάθεια.. Και πράγματι, η δικτατορία των μπολσεβίκων δεν μπορούσε να αγγίξει τον ορθόδοξο γιατρό και επίσκοπο, γιατί ήταν ο μόνος που είχε απλησίαστο ποσοστό επιτυχίας στα χειρουργεία του..

"είς τό όνομα της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος", εισέλθετε στον Ναό Του με φόβο Θεού και όχι φόβο λοιμού, με εμπιστοσύνη στην Παντοδυναμία Του, και πίστη στή νίκη Του απέναντι στόν θάνατο...1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλω το ονωμασου Αγιε μου Λουκα Αμην ειμαι ασθενεις με ολει τιν αγαπη και τιν αγιωτιτασου ελα στο προσκεφαλη μου και βοιθισεμαι απο τους πονους Δοξασμενο το ονομασου Ιωσιφ

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ