11 Νοεμβρίου 2021

Την πρώτη συνέντευξη έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος

Την πρώτη συνέντευξη έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του PEMPTOUSIA FM και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιου στην εκπομπή «Ορθόδοξες διαδρομές» του PEMPTOUSIA FM:

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μιλά μεταξύ άλλων για την εκλογή του και αναφέρεται στα προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος, αλλά και στο πώς ο σύγχρονος κόσμος μπορεί να βοηθηθεί από τα μηνύματα του Ευαγγελίου.

«Το μεγαλύτερο άγχος που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ο υπερκαταναλωτισμός και ο υλισμός της σύγχρονης κοινωνίας. Όταν ο άνθρωπος ακολουθήσει την Ευαγγελική επιταγή της άσκησης και του μοιράσματος των υλικών αγαθών με τους συνανθρώπους του, αυτομάτως απαλλάσσεται από το μεγάλο άγχος των υλικών αγαθών. Το Ευαγγέλιο μπορεί να βοηθήσει τον σύγχρονο κόσμο, στο να αξιολογήσει σωστά τις προτεραιότητες της ζωής του», ανέφερε.

Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το αν σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη της συμπόρευσης Ελληνισμού και Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος απάντησε πώς «η Ορθοδοξία ως η αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Θεού, αποτελεί ένα μεγάλο μέγεθος, διότι συνιστά την αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο. Ο Ελληνισμός στην ιστορική διαχρονικότητα αποτέλεσε το «άρμα» μέσα από οποίο οι αλήθειες της πίστης μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά σε όλη την υφήλιο» και πρόσθεσε ακόμη πως «η Ορθοδοξία αποτελεί την υπόσταση του Λόγου και ο Ελληνισμός την ανθρώπινη φύση, την οποία παρέλαβε για να κοινωνήσει με τον άνθρωπο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ