27 Απριλίου 2013

Τα τελευταία νέα από την διαμαρτυρία μας για τον γερανό που ήλθε να εγκαταστήσει το ραδιοθόλο

Το τροπάριο που κυριαρχεί στην ακολουθία του εσπερινού των Βαΐων μας προτρέπει να σηκώσουμε τον Σταυρό μας και να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα στα μυστήρια των Θείων Παθών στην Εβδομάδα που όλοι εμείς οι ορθόδοξοι Χριστιανοί και δη οι μοναχοί περιμένουμε με λαχτάρα να ζήσουμε όσο πιο κατανυκτικά μπορούμε. 

Μέρες άγιες, μέρες χαρμολύπης, μέρες σωτήριες. 

Μέρες που ο "πειρασμός" μας θυμάται πάντα...Και σήμερα μας θυμήθηκε για τα καλά. 


Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί του Ραντάρ Θήρας κανόνισαν αιφνιδιαστικά και χωρίς τις απαραίτητες άδειες να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανύψωση και τοποθέτηση του ραδιοθόλου που έχουν εδώ και μήνες φέρει δίπλα μας, σε έδαφος που ανήκει στην Μονή μας, με την χρήση μεγάλου γερανού από την Αθήνα. Δεν ήταν "τυχαία" η μέρα που διάλεξαν. Το Σάββατο του Λαζάρου. Μια ημέρα εορτής και αργίας για εμάς τους μοναχούς. Μια ημέρα αργίας των υπηρεσιών που σχετίζονται με απαραίτητες αδειοδοτήσεις σχετικά με την τοποθέτηση και διαμόρφωση ενός Προστατευόμενου χώρου που αποτελεί Πολιτιστικό Μνημείο Α' Κατηγορίας, όπως είναι και η Ακρόπολη... 

Μετά από την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Αγίου Λαζάρου, μάθαμε για την έλευση του οχήματος και φροντίσαμε να σας ενημερώσουμε ώστε να έρθετε όσοι περισσότεροι μπορείτε με σκοπό να υπάρξει μία έντονη διαμαρτυρία και αποτρεπτική της νέας εγκατάστασης. Η καμπάνα της Μονής χτυπούσε πένθιμα για τις πρώτες 2 ώρες.

Ήρθαν πολλοί φίλοι της Μονής και η αντίδραση υπήρξε και ήταν επιτυχής. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε και ζητάμε και από όλους όσους διαβάσετε αυτό το μήνυμα να μην εφησυχάσετε. Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του νησιού. Αυτό το έχουν κατανοήσει όλοι όσοι ήρθαν σήμερα, γι' αυτό άφησαν το σπίτι τους, την δουλειά τους και τα παιδιά τους και έτρεξαν προς βοήθειάν μας. Είναι όλοι τους αξιέπαινοι και ο Προφήτης μας να είναι πάντα δίπλα τους.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ!!! 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΩΝ!!! 

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!!

ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΙ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΑΣ!!!!

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΥΣΙΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΑ!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ