1 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΥΡΓΟΥΑγαπητοί γονείς,

Η νέα σχολική χρονιά ήδη ξεκίνησε και τα παιδάκια μας, με ενθουσιασμό και δίψα να βιώσουν την διαδικασία της μάθησης, της επικοινωνίας και του παιχνιδιού μέσα στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο δηλαδή, καλούνται να συμμετέχουν και ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, που θα τα ωφελήσει ποικιλοτρόπως στην διάρκεια της ζωής τους, στην ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ μας ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

Στόχος της Κατήχησης ήταν, είναι και θα είναι η δημιουργία μιας ειλικρινούς και ουσιαστικής σχέσης με τον ΧΡΙΣΤΟ. Ο ίδιος ο Κύριος ενθάρρυνε τους μαθητές του και κατ’επέκταση όλους εμάς : Αφήστε τα παιδάκια να έλθουν κοντά μου και μη τα εμποδίζετε· γιατί σε αυτά ανήκει η Βασιλεία του Θεού (Ματθ. 19,14). Στην πρόσκληση αυτή του Κυρίου, οι γονείς τί απαντούν; Συνήθως αδιαφορούν ή έχουν ένα σωρό λόγους να διστάζουν, πολλοί εκ των οποίων είναι και σωστοί-λογικοί.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να απορρίπτουμε εύκολα κάτι το οποίο χαρίζει μόνο οφέλη στην ζωή των παιδιών μας. Για αυτό τον λόγο, σας προτρέπω να κάνετε από φέτος μια νέα αρχή. Όχι μόνο να παροτρύνετε τα παιδάκια σας να προσέρχονται -όσα θέλουν φυσικά- στην νεανική μας συντροφιά, αλλά να έρχεσθε όποτε μπορείτε και εσείς οι ίδιοι. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας, την συμμετοχή σας.

Ζούμε σε έναν κόσμο που επιβάλλει την αθεΐα ως μοντέρνο τρόπο ζωής. Πολλές φορές, επηρεαζόμαστε και εμείς από την δύναμη των μέσων επικοινωνίας, ιδίως την τηλεόραση, και λησμονούμε εύκολα την θεραπευτική δύναμη της πίστης μας. Γιατί αυτό είναι που προσφέρει η Ορθοδοξία σε σχέση με τις θρησκείες του κόσμου, όταν εμείς οι πιστοί βιώνουμε ορθόδοξα, την ΘΕΡΑΠΕΙΑ δηλαδή. Θεραπεία για οτιδήποτε απασχολεί την ανθρώπινή μας ύπαρξη.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι τρομερά φθοροποιός για όλους μας και για τα παιδιά μας, που όταν δεν έχουν το στήριγμα του Χριστού και της πίστεως στην ζωή τους, έχουν ήδη χάσει έναν πολύτιμο- τον πιο πολύτιμο!- σύμμαχο για την υγιή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών. Πολλές φορές και εμείς οι μεγαλύτεροι νιώθουμε «αθεράπευτοι» με έντονο μέσα μας το αίσθημα του αδιεξόδου, δίχως καν να υποψιαζόμαστε την θεραπεία και την λύτρωση που ελεύθερα εν αγάπη μας προσφέρει η Εκκλησία.

Αξίζει λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε είτε γονείς είμαστε είτε παιδαγωγοί την σημασία που έχει η ορθόδοξη παιδαγωγική στην διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων στα παιδιά μας και ένα πρώτο βήμα ίσως είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια του κατηχητικού έργου στον Πύργο.

Στις Κατηχητικές Συντροφιές μας, όλη τη διάρκεια της χρονιάς, περιλαμβάνονται:

1) Η ενημέρωση και η βίωση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Διδασκαλίας μέσα από πρωτότυπες μεθόδους βιωματικής μάθησης όπως ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ και ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,

2) Η ατμόσφαιρα της παρέας και της αγάπης, όπου ο ένας νοιάζεται για τον άλλον,

3) Ενασχόληση με χειροτεχνία και με ζωγραφική. Μερικές Κυριακές θα αφιερωθούν σε μαθήματα μαγειρικής και πρώτων βοηθειών,

4) Άφθονη Ψυχαγωγία, με παιχνίδια, τραγούδια, αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλλεϋ κ.α.,

5) Εκδρομές- περιπάτους σε εκκλησίες και όμορφες-ιστορικές τοποθεσίες του Πύργου και της Σαντορίνης.

6) Διοργάνωση χριστιανικών και εθνικών εορτών (με ύμνους, ποιήματα, τραγούδια και σκετς).

7) Πλούσιο κέρασμα μετά από κάθε Συνάντηση και αναμνηστικά στη λήξη της Κατηχητικής Χρονιάς.

Περιμένουμε εσάς και τα παιδιά σας στις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας μας!

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ από 11:00 μέχρι 13:00 στο «πανηγυρόσπιτο» της Αγίας Θεοδοσίας-Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στον Πύργο. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, ώρα 11.00 πμ, θα πραγματοποιηθεί αγιασμός και θα γίνουν οι πρώτες εγγραφές. Ελάτε να γνωριστούμε!


Ο Συντονιστής της Κατηχητικής συντροφιάς Πύργου,
αδελφός Τιμόθεος (Πληροφορίες: 6957992765)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ