"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

12.10.15

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΑΒΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ(!) ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ «ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ»

            Μετά πολλής λύπης ανέγνωσα αναρτήσεις που αφορούσαν την Μονή μας & το πρόσωπό μου, σχετικά με αίτημα του συλλόγου (φιλοζωική ένωση Σαντορίνης SAWA), για παραχώρηση αγροκτήματος ιδιοκτησίας της Μονής πλησίον του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου, με σκοπό την μεταφορά του καταφυγίου αδέσποτων ζώων από τον Καρτεράδο στο συγκεκριμένο ακίνητο.
            Οι αναρτήσεις έγιναν ανώνυμα & απροσδιόριστα από μέλη του εν λόγω συλλόγου & εγώ απαντώ επωνύμως, έχοντας πλήρη ευθύνη των λόγων μου & των πράξεών μου, ως ηγούμενος, κυρίως όμως ως ιερεύς - Λειτουργός & μοναχός που αφιέρωσα τήν ζωή μου στην διακονία του Θεού της Εκκλησίας Του & του λαού Του.
            Διακονώ ως ηγούμενος επί 18 έτη τήν Μονή του Προφήτου Ηλία, η οποία έχει 40 μετόχια, αμπελώνες & κτήματα. Όλα αυτά ανήκουν στην Μονή & όχι σε εμένα, πράγμα που σημαίνει ότι για όλα αυτά & για κάθε ενέργεια δεν αποφασίζω μόνος μου, αλλά οι όποιες αποφάσεις του Ηγουμενοσυμβουλίου εγκρίνονται από τον οικείο Μητροπολίτη & την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι η Μονή ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) υπόκειται σε όλους τους ελέγχους & διαδικασίες που αφορούν τό δημόσιο.
            Η κυρία Χριστίνα Καλούδη ως πρόεδρος του ως άνω συλλόγου εζήτησε συνάντηση μαζί μου για το συγκεκριμένο θέμα. Η συνάντηση έγινε προ ολίγων ημερών στον Δήμο Θήρας. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Κυριαζής &  Μάρκος Καφούρος, την μαρτυρία των οποίων επικαλούμαι για τα όσα ελέχθησαν υπ’ εμού & της κυρίας Καλούδη. Ως όφειλα να πράξω πριν από την συνάντηση, ενημερώθηκα από τις αναρτήσεις του ιστολογίου για τις «δράσεις»(!) του συλλόγου.
            Τα ερωτήματα τα οποία υπέβαλλα στην κ.Καλούδη, (βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσα), Σας τα δημοσιοποιώ & καλώ τον καθένα από Σας να εξάγει τα συμπεράσματά του:
* Ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μ.ΚΥ.Ο. & ως εκ τούτου δέχεται προσφορές ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ από Ελλάδα & εξωτερικό.
* Στο ερώτημά μου προς την κ.Καλούδη για το πού λογοδοτούν για τα έσοδά τους, τα οποία ξεπερνούν τις 180.000€ ετησίως, μου απήντησε αμήχανα ότι έχουν Α.Φ.Μ.???
* Ο Δήμος Θήρας για τον συγκεκριμένο σύλλογο λόγω της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τά αδέσποτα ζώα καταβάλλει ετησίως από 80.000 έως 100.000€, για αγορά ζωοτροφών, στειρώσεις των ζώων, μισθούς υπαλλήλου κ.λ.π.
* Από αυτά τα έσοδα 30.000€ ετησίως εισπράττει η συνεργαζόμενη κτηνίατρος για τις στειρώσεις (150€ για κάθε ζώο)!!!
* Στο ερώτημά μου τί γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ίδια η κ.Καλούδη μου είπε ότι λ.χ. στην Γαλλία εάν τα αδέσποτα σκυλιά δεν υιοθετηθούν σε ένα μήνα, τότε τα ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ!!
* Όταν της έδειξα αντίγραφο της αναρτήσεώς τους ως συλλόγου, ξαφνιάστηκε & αντέδρασε λέγοντάς μου ότι δεν είναι αληθής.
* Παρακαλώ δείτε την ανάρτηση & μετά συνεχίζω:
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA)
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) έχει διεύθυνση:
Τ.Θ. 108, 84700, Μεσσαριά, Σαντορίνη
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) απαντά στο τηλ:
286031482
Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης (SAWA) έχει e-mail:
megvet@otenet.gr
Σκύλος
Γάτα
* Μήπως αρχίζετε να καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται???
* Εζήτησα από τον Αντιδήμαρχο κ.Κυριαζή (είμασταν στο γραφείο του) να αναζητήσει επι τόπου την ανάρτηση & πράγματι την βρήκε ακριβώς έτσι.
* Στο ερώτημά μου εάν αληθεύει η διεύθυνση & το τηλέφωνο, η κ.Καλούδη μου απήντησε ότι ανήκουν στην κτηνίατρο που συνεργάζονται & όχι στον σύλλογο!!!
* Στο ερώτημά μου γιατί η ανάρτηση δεν αναφέρει (Ιδωτικό κτηνιατρείο pet shop κυρίας τάδε...) εάν πρόκειται για διαφήμηση της κτηνιάτρου & όχι του συλλόγου, η απάντηση ήταν σιωπή!!!
* Αίφνης λέγοντας ότι όλα αυτά έχουν αναρτηθεί εν αγνοία της & κοιτώντας την ανάρτηση στον υπολογιστή η κ.Καλούδη εντόπισε ένα παράθυρο με τηλέφωνο Αθηνών & αμέσως μας είπε ότι από εκεί προέρχονταν οι διαφημίσεις.
* Εζήτησα από τον κ.Κυριαζή να καλέσει με ανοικτή ακρόαση τον συγκεκριμένο αριθμό ως ενδιαφερόμενος προκειμένου να αγοράσει από εκεί ζωοτροφές & να σταλούν στην Σαντορίνη. Η απάντηση ήταν ότι μπορούν νά αποτανθούν στήν συγκεκριμένη διεύθυνση ζωοφίλων Σαντορίνης!!!
* Μετά την συνάντησή μας η συγκεκριμένη ανάρτηση εξαφανίστηκε!!!
* Τότε λοιπόν αφού η κ.Καλούδη κυριολεκτικώς «κατάπιε την γλώσσα της», την προέτρεψα πρωτίστως να γίνει φιλάνθρωπη & μετά φιλόζωη... Όταν στην Ελλάδα ετήσιως γίνονται τριακόσιες χιλιάδες εκτρώσεις!!! & σβήνει το γένος των Ελλήνων, να βοηθήσουμε προσπάθειες όπως αυτή του Συλλόγου Προστασίας αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία & καθοδήγηση του πανάξιου ιερέως & Πανεπιστημιακού Καθηγητού Πατρός Γεωργίου Μεταλληνού & της πρεσβυτέρας του Βαρβάρας!!!
* Και επειδή πλέον όλα είχαν αποκαλυφθεί είπα στην κ.Καλούδη ότι εάν θέλει το κτήμα της Μονής για τον Σύλλογο των ζώων(!) ζητούμε μίσθωμα 5.000€ μηνιαίως & τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στον Σύλλογο Προστασίας αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ» & όχι σε μένα όπως ψευδώς δημοσιεύθηκε....
Οι άνθρωποι του Θεού όταν αγαπούν τον Συνάνθρωπο, τότε αγαπούν όλη την «Λογική Κτίση του Θεού»  & τα «άλογα ζώα»!
Όταν οι άνθρωποι προβάλλουν τα ζώα & παραβλέπουν τον Συνάνθρωπο, τότε γίνονται οι ίδιοι «άλογοι & παράλογοι»....
Σ’αυτόν τον παράλογο κόσμο που είναι κυριευμένος από κτηνώδη πάθη & διαστροφές, ζητούμε κοινωνία με τα ζώα & κλείνουμε τα μάτια και την ψυχή μας στον ανθρώπινο πόνο που έχει πλημμυρίσει τήν κοινωνία μας.
Η Εκκλησία του Χριστού οφείλει να λέγει λόγον αληθείας & εγώ ως διάκονος της Εκκλησίας μας αυτό θα συνεχίσω να κάμω.  
Εν τη Ιερά Μονή 12 Οκτωβρίου 2015http://www.agalia.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ