14 Μαρτίου 2014

Η αδελφότητα της Ιεράς μας Μονής καλεί ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σε βοήθεια- Έκκληση προς όλους όσους αγαπούν το νησί μας και το μοναστήρι μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας επανέρχεται με την συγκεκριμένη ανακοίνωση να καλέσει σε επαγρύπνηση τους πολίτες της Σαντορίνης για το θέμα της αναβάθμισης του Ραντάρ στο όρος του Προφήτη Ηλία.

Πρίν από ένα χρόνο, στις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, οι δίκαιες αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή των παράνομων εργασιών αναβάθμισης του Ραντάρ, διότι δεν διέθεταν τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. 

Εν μέσω και πάλι της Αγίας Τεσσαρακοστής, λάβαμε χθές με θλίψη μας και με απλή ταχυδρομική αποστολή, την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για πρώτη φορά, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου που τελικά δίνει την έγκριση για την τοποθέτηση του ραδιοθόλου με τον όρο να βαφεί σε ουδέτερη απόχρωση για να είναι «ανεκτή» η παρουσία του στον περιβάλλοντα χώρο του προστατευόμενου μνημείου της Ιεράς μας Μονής, με βάση και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην συνεδρία του στις 10-12-2013.  Στην παραπάνω συνεδρία του Κ.Α.Σ., δεν κλήθηκε κανείς από τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής μας, η Μητρόπολη Θήρας και ο Δήμος Θήρας, ως όφειλε να έχει γίνει.

Οι παραπάνω ενέργειες, δηλαδή η κινητοποίηση των αρμοδίων του Ραντάρ Θήρας, προκειμένου να λάβουν υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση του ραδιοθόλου, την οποία τώρα κατάφεραν να αποσπάσουν και η μη γνωστοποίηση του θέματος στους άμεσα ενδιαφερόμενους αποδεικνύουν τόσο τον δόλο τους όσο και την έμμεση αναγνώριση της αυθαιρεσίας τους.


Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, καλούμε όλους όσοι αγαπάτε το νησί μας και το μοναστήρι μας, να έλθετε επάνω στον Προφήτη και να στηρίξετε τις προσπάθειές μας για την αποφυγή της τοποθέτησης του  ραδιοθόλου και την οριστική απομάκρυνση του ραντάρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ