"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

26.12.14

Σε κάθε Θεία Λειτουργία έχουμε Χριστούγεννα!


Το γέννημα της Παρθένου, ο σαρκωμένος Λόγος Του Θεού, γεννιέται κάθε μέρα σε κάθε Θεία Λειτουργία, για τους ανθρώπους όλων των αιώνων και των γενεών.

Σαρκώνεται και ο πιστός ζει το μυστήριο της θείας οικονομίας ''ο Θεός Εφανερώθει εν σαρκί, εσταυρωθη, ανελήφθη εν δόξη''. Ιστορικά γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια μια φορά το Χρόνο.

Λειτουργικά όμως και λατρευτικά έχουμε Χριστούγεννα σε κάθε Θεία Λειτουργία, γιατί τι είναι η Θεία Λειτουργία, παρά ο παρατεινόμενος Χριστός, ο αιώνιος, ο ελθών και ο ερχόμενος, χθές και σήμερον, ο αυτός και εις τους αιώνας ; Ο αόρατος τελετάρχης και μυσταγωγός στη Θ. Λειτουργία είναι ο ενανθρωπήσας, ο κύριος της δόξης, ο προσκυνούμενος και εικονιζόμενος, ο σταυρωμένος και ανιστάμενος. Με την Θεία Γέννησή Του, απολαμβάνουμε την υιοθεσία, την χάρη και την αλήθεια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ