"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

3.9.12

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ «ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ»

 


Πολλοί από τους αναγνώστες του παρόντος κειμένου γνωρίζουν τους αγώνες μας για την απομάκρυνση των κεραιών από την ιστορική Μονή του Προφήτη Ηλία.

Με την βοήθεια του Αγίου Θεού μας και την μεσιτεία του Προστάτη μας Προφήτη Ηλία, μετά από οκταεκαετή  προσπάθεια (αμέτρητοι δικαστικοί αγώνες, αποφάσεις υπουργικές, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), οι κεραίες έφυγαν το 2005. 

Μεταξύ άλλων ενεργειών, μετά από έγγραφο προς το ΝΑΤΟ το 1998, λάβαμε απάντηση μέσω της πρεσβείας των Η.Π.Α., με το οποίο αποδεικνύεται ότι ήταν καθαρά θέμα του ελληνικού υπουργείου εθνικής άμυνας να το καταργήσει.

Το 2000 επί υπουργού εθνικής αμύνης του Τσοχατζόπουλου, είχε αποφασισθεί η κατάργηση του συγκεκριμένου ραντάρ διότι ήταν (και είναι ) ξεπερασμένης τεχνολογίας ( 1965)!!!

Παρ’ όλα αυτά και ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσει η αποξήλωσή του τελικά με αόρατο τρόπο αποφάσισαν να διατηρήσουν και να αναβαθμίσουν το ραντάρ, τοποθετώντας νέο εξάρτημα καί έναν τεράστιο θόλο προστασίας.

Ο Δήμος Θήρας με το υπ΄ αριθμ.8146/5-6—2012 έγγραφο ζητά την αναστολή της απόφασης και του έργου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με έγγραφό του (υπερεπείγουσα έκκληση 4-7-2012) προς τον Υπουργό Εθν. Άμυνας, εζήτησε την αναστολή της απόφασης και του έργου.

Τελικά μας επιβάλλουν «για την ασφάλειά μας»!!! αυτό τό έκτρωμα που προσβάλει και την Σαντορίνη και το περιβάλλον, αλλά κυρίως την ιστορική Μονή του Προφήτη Ηλία. 

Δίχως καμία περιβαλλοντική μελέτη, δίχως καμία άδεια, με διαδικασίες που μόνο οι «αόρατοι καρεκλοκένταυροι» του υπουργείου εθνικής αμύνης γνωρίζουν, «για λόγους εθνικής ασφάλειας»!!!  τελεσιουργείται το έγκλημα.

Ο τέως πρέσβυς της Αμερικής Daniel Spekhard σε επικοινωνία που είχαμε για το ίδιο θέμα μου είπε ευθέως: «Δυστυχώς οι έλληνες αξιωματικοί, θέλουν το ραντάρ για τα ρουσφέτια τους»!!! (δες εδώ).

Γνωρίζετε ότι η νήσος Μακρά που βρίσκεται απέναντι από την Ανάφη, έχει μετατραπεί σε πυραυλική βάση των νατοϊκών, με στόχο τον περσικό κόλπο; 

Ίσως κάποιοι Σαντορινιοί θυμούνται – προ τριετίας – τά ελικόπτερα σινούκ – για πολλές ημέρες - νά μεταφέρουν κοντέϊνερς από το αεροδρόμιο του νησιού μας προς την Μακρά, γεμάτα με στρατιωτικό υλικό. Από την Ανάφη κάθε ημέρα καΐκι μετέφερε τροφοδοσία στους στρατιώτες που βρίσκονταν στην Μακρά.

Υποτίθεται λοιπόν ότι το «ανανεωμένο ραντάρ», σε ενδεχόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις, θά καλύπτει την περιοχή ὀπου και η εν λόγω πυραυλική βάση. 

Μπορείτε λοιπόν νά σκεφτείτε τι θά γίνει όταν οι Ιρανοί απαντήσουν με πυραύλους;

Ο Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά Στέφανος Τσιτομενέας σε σχετικό έγραφο, αναφερόμενος στο γειτονικό μας ραντάρ λέει: 

            «Κατά την περίοδο εχθροπραξιών, οι παράπλευρες απώλειες στον πληθυσμό και στις εγκαταστάσεις, συμβαίνουν κατά κανόνα σε θέσεις στρατιωτικής σημασίας, όταν αυτές δεν βρίσκονται σε ακατοίκητες ή δυσπρόσιτες περιοχές με προτεραιότητα προσβολής τα σημεία ραντάρ και τηλεπικοινωνιών»!!!

Δηλαδή όχι μόνο τό μοναστήρι θα εξαφανισθεί από τον χάρτη, αλλά καί και όλο το όρος του Προφήτη Ηλία!!!
Και όλα αυτά γιά την ασφάλειά μας…

Ενώπιον Κυρίου και με πλήρη γνώση των συνεπειών του νόμου,  ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ  ενώπιον του Λαού, όλους αυτούς πού εντέχνως επί πολλές δεκαετίες, συνεργούν εις βάρος μας και καλώ όσους θέλουν να απαιτήσουν την νομιμότητα και την δικαιοσύνη να συστρατευθούν στον αγώνα μας.

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
& Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΘΗΡΑΣ


Σημ. Για την πλήρη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε τά κείμενα του καθηγητοῦ κ.Τσιτομενέα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ