"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

14.9.12

Πανηγυρικός εσπερινός του Τιμίου Σταυρού Περίσσας Σαντορίνης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Σαντορίνη επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στον αρχιερατικό εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Επιφανίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ.

Τον εσπερινό έψαλλαν ιεροψάλτες από τον Σύλλογο Θηραίων Ιεροψαλτών Αντώνιος Σιγάλας (ΣΘΙΑΣ), τον οποίο μπορείτε να τον ακούσετε ΕΔΩ.

Να αναφερθεί ότι ο Προσκυνηματικός Ναός του Τιμίου Σταυρού Περίσσας ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν για πρώτη φορά στην Θήρα την ευχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

 Ο Μακαριώτατος αντάλλαξε ευχές και αναμνηστικά δώρα με τον οικείο Μητροπολίτη Επιφάνιο και ευχήθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, οι Έλληνες να αντιτάξουν πνεύμα αγάπης και ενότητας. 

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα: 
Και φωτογραφικό υλικό εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ