14 Σεπτεμβρίου 2012

Πανηγυρικός εσπερινός του Τιμίου Σταυρού Περίσσας Σαντορίνης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Σαντορίνη επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στον αρχιερατικό εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Επιφανίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ.

Τον εσπερινό έψαλλαν ιεροψάλτες από τον Σύλλογο Θηραίων Ιεροψαλτών Αντώνιος Σιγάλας (ΣΘΙΑΣ), τον οποίο μπορείτε να τον ακούσετε ΕΔΩ.

Να αναφερθεί ότι ο Προσκυνηματικός Ναός του Τιμίου Σταυρού Περίσσας ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν για πρώτη φορά στην Θήρα την ευχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

 Ο Μακαριώτατος αντάλλαξε ευχές και αναμνηστικά δώρα με τον οικείο Μητροπολίτη Επιφάνιο και ευχήθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, οι Έλληνες να αντιτάξουν πνεύμα αγάπης και ενότητας. 

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα: 




Και φωτογραφικό υλικό εδώ:













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ