10 Ιουνίου 2012

Δενδροφύτευση από μαθητές στο Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Γεωργίου Θαλασσίτη

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 το πρωί, διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία, ημέρα δενδροφύτευσης δενδρυλλίων  στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γεωργίου Θαλασσίτη Εμπορείου, με σκοπό την δημιουργία ενός φυσικού ανεμοφράκτη για το νέο Κήπο της Μονής. Η συγκεκριμένη έκταση προηγούμενα ανήκε σε δύο ιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν εκδώσει άδεια ανοικοδόμησης ξενοδοχειακών μονάδων. Η αδελφότητα του Προφήτη Ηλία διακατεχόμενη από αγάπη στο φυσικό περιβάλλον, προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες καί κατόπιν συμφωνίας επιτεύχθηκε ανταλλαγή των κτημάτων αυτών (συνολικά 10.000 τετρ. μέτρα), με άλλα μοναστηριακά κτήματα. 'Ετσι η περιοχή του Περίβολου, αποκτά πλέον έναν πρωτοποριακό πνεύμονα πρασίνου.


Στην δραστηριότητα συμμετείχαν κυρίως μαθητές από το Κέντρο ξένων γλωσσών Φραγκάκου. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθως, έγινε μία μικρή εισαγωγή από τον υπεύθυνο για την δενδροφύτευση, κύριο Δημήτρη Σιγάλα, γεωπόνο, ο οποίος εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν όλοι μαζί, σε κάθε παιδί ανατέθηκε μιά συγκεκριμένη εργασία  και μέσα σε γέλια και χαρούμενες φωνές ξεκίνησε η δενδροφύτευση. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να σκαλίσουν, να φυτέψουν, και να ποτίσουν κάτω από ένα θαυμάσιο ήλιο. Η εκδήλωση έληξε με κέρασμα στο αρχονταρίκι του Αγίου Γεωργίου από τίς μοναχές, καί με λόγια αγάπης και ευχαριστιών από τόν Δημήτρη Σιγάλα καί τόν ηγούμενο της Μονής του Προφήτη Ηλία π. Δαμασκηνό. Κοινή επιθυμία όλων, μια επόμενη συνάντηση, ώστε σιγά- σιγά να εμπλουτιστεί ο νέος κήπος της Μονής και με άλλα δένδρα και φυτά.

Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της Ιεράς Μονής του Προφήτου Ηλία στον υπεύθυνο για την οργάνωση της δενδροφύτευσης κύριο Δημήτρη Σιγάλα, στις τόσο ευαισθητοποιημένες σε θέματα οικολογίας αδελφές Φραγκάκου για την κινητοποίηση των παιδιών από τα φροντιστήριά τους, στους αδελφούς Αρβανίτη για την ευγενή χορηγία γλυκισμάτων, αναψυκτικών και νερών για τους μικρούς μας φίλους και φυσικά σε όλα τα παιδάκια που κοπίασαν μαζί με τους καλούς δασκάλους τους καί τους γονείς, για την επίτευξη ενός τόσο ωφέλιμου έργου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ