"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

15.2.12

Γέρων Μελέτιος Συκιώτης (1907-2000)

undefined 

Ο μακαριστός γέρων Μελέτιος επί σειρά ετών-από το 1953- υπηρέτησε ως καθηγητής της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στην Αθωνιάδα.
Ηνάλωσε αληθώς τον εαυτόν του αθορύβως για τους αγαπητούς του μαθητές. Όλα τα έργα του (αν και ο ίδιος απέφευγε συστηματικά την δημοσίευσή τους) εγράφησαν προς χρήσιν των μαθητών της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Τον μισθόν του για την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής θα τον λάβει υπό του Δωρεοδότου Κυρίου εν εκείνη τη Ημέρα.
Από νεαρή ηλικία-17 ετών- μονάζων στο Άγιον Όρος ζυμώθηκε με την Παραδοσιακή Αγιορείτικη Βυζαντινή Μουσική και συνέζησε με τούς ευλαβέστατους ιεροψάλτες διάκονο Διονύσιο Φιρφιρή,διάκονο Ιωάννη κ.ά, οι οποίοι συνέστηναν και ανεγνώριζαν τον γέροντα ως διδάσκαλο.
Ο πανάγαθος Θεός ας τον αναπαύσει εν χώρα ζώντων.
undefined
undefined
undefined
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ