"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

1.11.11

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Θεολογική Συνάντηση με θέμα " Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου οδοί"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Θεολογικής Συνάντησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών που επισκέφθηκαν την Θήρα και την Ανάφη από τις 27/10/2011 έως και τις 30/10/2011 με σκοπό να παρουσιάσουν τις εργασίες τους με γενικό θέμα «Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου οδοί: Από τον Διόνυσο στον Διονύσιο». Ο Λέκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, κύριος Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους καθηγητές που μίλησαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στο θεολογικό συνέδριο που διοργάνωσε η Ιερά μας Μονή για την τιμή του Προφήτη Ηλία, ήταν ο εμπνευστής και συντονιστής αυτής της Θεολογικής Συνάντησης που τις πρώτες μέρες φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μονής στο Καμάρι και στο αρχονταρίκι της Μονής του Προφήτη Ηλία. Στην συνέχεια, οι νέοι θεολόγοι φιλοξενήθηκαν στο Ιερό Μετόχι Παναγίας Καλαμιωτίσσης στην Ανάφη, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την σεβάσμια εικόνα της Παναγίας μας και να βιώσουν για ένα διήμερο την ζωή σε ένα ησυχαστικό μοναστήρι των Κυκλάδων.

Οι εισηγήσεις των φοιτητών κρίνονται ως εξαιρετικές, γι’ αυτό και η Ιερά Μονή τις έχει ανεβάσει σε ειδικό χώρο πιο κάτω γιά όσους ενδιαφέρονται να τις ακούσουν. 

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος αξίζει πολλών συγχαρητηρίων για αυτή του την πρωτοβουλία που φέρνει πιο κοντά τους νέους μας με την μοναστική παράδοση και ελπίζουμε σε ανάλογες πρωτοβουλίες και στο άμεσο μέλλον. 

Η Ιερά Μονή ευχαριστεί και όλους τους φίλους της που κοπίασαν για την άριστη φιλοξενία των θεολόγων. Ο Προφήτης Ηλίας να σας ευλογεί!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το φοιτητικό συνέδριο για τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ