"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

13.4.15

"Οὐρανός τε καὶ γῆ καὶ τὰ καταχθόνια"

Ανέστη ο Κύριος. Εχάρηκε ο Ουρανός και η γη. «Οὐρανός τε και γῆ καὶ τὰ καταχθόνια».Γέμισαν από το φώς της Αναστάσεως. Και με εκείνο το Φώς θα έλθη ο Κύριος και κατά την Δευτέρα Παρουσία. Θα μεριάσουν τα σύμπαντα. Θα αναστηθούν οι πεθαμένοι και θα μας βάλει στην Θεία Του Βασιλεία. Αυτός είναι ο σκοπός και το τέλος της Θείας Ενανθρωπήσεως. Αυτή είναι η σωτηρία του κόσμου. Η σωτηρία όλων μας.
Εμείς ταπεινοί και αμαρτωλοί και ελάχιστοί οφείλουμε να τον ευγνωμονούμε. Να τον ευχαριστούμε. Να τον δοξολογούμε. Να τα σκεπτόμεθα αυτά. Και προπαντός να τον έχομε Νυμφίο στην ψυχή μας και στη ζωή μας. Η Χάρις του να εξακτινώνεται. Να βγαίνει προς τα έξω. Να βγαίνει προς τους άλλους. Να πηγαίνουμε στη Θ.Λειτουργία της Εκκλησία και να βγαίνουμε στη συνέχεια και στη λειτουργία της ζωής. Το ένα είναι συνέχεια του άλλου. Είναι αλληλένδετα.
Και καθώς θα είμαστε αναστημένοι και φεγγοβολούντες θα επηρεάζουμε και τους άλλους. Όλοι οι άλλοι μας βλέπουν σαν βγαίνουμε από την Εκκλησία, σαν λέμε πως είμαστε του Χριστού, μας βλέπουν και περιμένουν κάτι από εμάς. Τι περιμένουν; Να τους δώσουμε τον Κύριο. Να τους δώσουμε την ελπίδα. Να τους δώσουμε τη χαρά. Να τους δώσομε την Ανάσταση. Να τους δώσομε τι άλλο λέτε; Τη συγγνώμη! Η συγγνώμη είναι εκείνη που σπάζει κόκαλα. Η συγνώμη είναι εκείνη που ανασταίνει τον ανθρωπο. «Συγγνώμη γὰρ ἐκ τοῦ Τάφου ἀνέτειλε» λέει η Εκκλησία μας την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα. Είναι μεγάλη υπόθεση.

Γέροντας Ανανίας Κουστένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ