31 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ


Το θέμα του Ραντάρ στο όρος του Προφήτη Ηλία Θήρας έχει τα τελευταία χρόνια απασχολήσει την τοπική μας κοινωνία κυρίως τόσο για τις ποικίλες αρνητικές επιδράσεις του στην υγεία των κατοίκων της Θήρας όσο και στον προστατευόμενο πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χώρο, στον οποίο είναι εγκατεστημένο από την δεκαετία του 1960.

Αυτή την περίοδο υπάρχει γενική κινητοποίηση - αντίδραση από την Ιερά μας Μητρόπολη, την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Θήρας και τον Δήμο Θήρας, καθώς και από το σύνολο των κατοίκων και λοιπών φορέων της νήσου, για την επικείμενη αναβάθμιση του Ραντάρ Θήρας, η οποία σύμφωνα με την γνώμη ειδικών επιστημόνων θα επιφέρει σημαντική αύξηση της ακτινοβολίας και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Κατέστη γνωστό ότι οι υπεύθυνοι τεχνικοί του Στρατού θα φθάσουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στο νησί μας προκειμένου να εκτελέσουν τις εργασίες της αναβάθμισης, με την ενίσχυση δυνάμεων ΜΑΤ, ώστε να μην εμποδιστούν ξανά από την αντίδραση των Θηραίων πολιτών, όπως τον Απρίλιο του 2013, όπου έγινε η πρώτη απόπειρα εγκατάστασης του ραδιοθόλου.

Αυτή η εξέλιξη προβληματίζει έντονα την τοπική μας κοινωνία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει και πάλι σε περίπτωση που έρθει εκ νέου γερανός να τοποθετήσει τον ραδιοθόλο στο Ραντάρ. Ένα μήνυμα ενότητας όλων των Θηραίων πολιτών θα δοθεί με την Πανθηραϊκή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ αυτή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι απαραίτητη για την ακύρωση των προγραμματισμένων εργασιών του Στρατού στον χώρο του Ραντάρ και θα αναδείξει το πάγιο αίτημα όλων των Θηραίων για άμεση απομάκρυνση του Ραντάρ από την Σαντορίνη. 

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ