"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

28.5.14

Η Πασχάλια περίοδος και η Ανάληψη


Σε λίγο έρχεται το τέλος της Πασχάλιας περιόδου, της περιόδου των 40 ημερών μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Δεν είναι, όμως, το τέλος της χαρμόσυνης περιόδου σήμερα. Ο αναστάς Ιησούς Χριστός ανέρχεται εις τους ουρανούς απομακρυνόμενος από τα της γης. Δε μας αφήνει, ωστόσο, ορφανούς αλλά μας ευεργετεί εξίσου. Μετά την Ανάστασή Του λαμβάνει το θεωμένο Του Σώμα, όλη την δική μας ανθρώπινη φύση, την οποία και προσέλαβε ασυγχύτως ενωμένη με τη Θεία Φύση, και μ' αυτήν ίσταται εκ δεξιών του Θεού και Πατρός. Τί μεγάλη τιμή για τους ανθρώπους! Η ανθρώπινη φύση θεώθηκε, αφού ο "ἐν ὑψίστοις οἰκῶν κατῆλθε ἐν τοῖς κατωτάτοις τῆς γῆς καὶ συντρίψας μοχλοὺς αἰωνίους" ανέστη και ανελήφθη, εισάγοντας και την πρώην αμαυρωμένη μας φύση στον Παράδεισο και μάλιστα εκ δεξιών του Πατρός. 
Σήμερα, λοιπόν, δεν τελειώνει η χαρά μας. Αντίθετα πολλαπλασιάζεται. 
Τελειώνει μόνο η περίοδος εκείνη του εκκλησιαστικού έτους, στην οποία κυριαρχεί η χαρμόσυνη μαρτυρία της Αναστάσεως. Τελειώνει μόνο η περίοδος των 40 ημερών του Πάσχα. 
Όμως, το τέλος αυτό είναι συνάμα και η αρχή του αιωνίου Πάσχα, της διάβασης όλου του ανθρώπινου γένους από το θάνατο στη Ζωή, αφού με την Ανάληψη του Κυρίου μας διερχόμαστε, ακολουθώντας πιστά Αυτόν, του βίου την θάλασσαν και εισερχόμαστε στην Γη της Επαγγελίας μας, τον Παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ