"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

28.1.14

H αλήθεια για το θάνατο


Ένας υποτακτικός είπε στον σοφό Γέροντά του:

Γέροντα, φοβάμαι τον θάνατο!

Κι εκείνος του απάντησε:

- Ποιόν θάνατο; Τον κατήργησε ο Χριστός. Δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθείτε. Όσο υπάρχεις εσύ μέσα στο σώμα σου, εκείνος δεν έρχεται.

Μόλις πει να έρθει εκείνος, εσύ θα έχεις φύγει πρωτύτερα. Αν δεν φύγεις εσύ, εκείνος δεν έρχεται! Πρόσεχε μόνον να έχεις την συνείδησή σου καθαρή, να αγωνίζεσαι με φιλότιμο, να μετέχεις συχνά και άξια κατά το δυνατόν των αχράντων Μυστηρίων του Χριστού, αφού πρώτα εξομολογείσαι ειλικρινά. Να είσαι αγνός ταπεινός και ευσπλαγχνικός και να ζεις την Θεία Αγάπη “εξ όλης της ψυχής σου, εξ όλης της καρδίας σου, εξ όλης της διανοίας σου και εξ όλης της ισχύος σου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ