6 Ιουλίου 2012

Yπερεπείγουσα έκκληση για το Ραντάρ Θήρας

      Πειραιάς, 4.07.2012

Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ.Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο

Κοινοποίηση: Υπουργό Δημόσιας Τάξης
& Προστασίας του Πολίτη
κ.Νικόλαο Δένδια



ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

    Μόλις ενημερωθήκαμε ότι στο όρος του Προφήτη Ηλία της νήσου Θήρας όπου ήδη από ετών υπολειτουργεί ραντάρ, υπαγόμενο στην αρμοδιότητά σας, εμφανίστηκαν αιφνιδίως σήμερα συνεργεία με σκοπό την αναβάθμισή του, με εγκατάσταση νέων μονάδων εξαρτημάτων.

Εδώ και αρκετό καιρό, σε διαμαρτυρίες εκ μέρους της Μονής του Προφήτη Ηλία και των τοπικών Αρχών, καθώς και κατοίκων με αίτημα τη μετεγκατάσταση του ήδη υπολειτουργούντος ραντάρ σε άλλο σημείο προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των προσκυνητών και επισκεπτών ή των περιηγητών, οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου τους διαβεβαίωναν προφορικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ότι το αίτημά τους θα γινόταν αποδεκτό.
Παρά ταύτα, σήμερα  προέκυψε αιφνιδίως η ανωτέρω εξέλιξη.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ανασταλεί η εγκατάσταση του συστήματος αυτού και να υπάρξει χρόνος για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, και κυρίως να μην υλοποιηθούν απειλές των τοπικών αστυνομικών αρχών ότι όσοι αντιδρούν θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Πιστεύουμε ότι όποιοι και αν είναι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που εμείς δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνεται με τόσο αυθαίρετο τρόπο.

Παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα.

Ευχαριστούμε

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ.
Δρίτσας Θοδωρής
Α΄ Πειραιά & Νησιών

Συρμαλένιος Νίκος
Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ