"Να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εξαίσιο, βαθύτερο, συμπαθητικότερο, πιο συνετό, πιο γενναίο και πιο τέλειο από το Χριστό, κι όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά και με θερμή αγάπη λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορεί και να υπάρξει. Ακόμα περισσότερο, αν κάποιος μου αποδείκνυε ότι ο Χριστός είναι εκτός αλήθειας, κι αν πράγματι η αλήθεια ήταν εκτός Χριστού, τότε θα προτιμούσα να παραμείνω με τον Χριστό, παρά με την αλήθεια (Ντοστογιέφσκι)

9.1.12

Φωτογραφίες του Gerard Gascuel, Γάλλου φωτορεπόρτερ, σημερινού Ιερομονάχου Γερασίμου.

undefined







.........Ο φωτογράφος Gerard Gascuel ο οποίος εργάστηκε με τον Marcel Marceau και τον Salvador Dali και νυν ιερομόναχος Γεράσιμος διηγείται πως αποφάσισε να γίνει ορθόδοξος μοναχός.


.........«Ήμουν 33 ετών όταν ο εκδότης μου με έστειλε στην Ελλάδα για να κάνω ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη ζωή των αγιορειτών»
.........Τριγυρίζοντας στα διάφορα μοναστήρια βρέθηκε σ' ένα μοναστήρι όπου έχουν την αρχαία παράδοση να διατηρούν τα οστά των κεκοιμημένων μοναχών.


.........«Μπήκα σ' εκείνην την κρύπτη και από τη στιγμή εκείνη η ζωή μου χωρίστηκε σε ''πριν'' και ''μετά''. Όταν γύρισα πίσω βρήκα έναν Έλληνα μοναχό και τον ρώτησα ποιός τελικά είναι ο σκοπός της ζωής. Τα αγγλικά του ήταν πολύ φτωχά... Ξαφνικά ο μοναχός άρχισε να ψάλλει».
 
.........Ο π. Γεράσιμος ξαναθυμάται τις στιγμές εκείνες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του τη στιγμή εκείνη πήρε την απόφαση να γίνει ορθόδοξος μοναχός.
 
.........«Πήρα την απόφαση σε λίγα δευτερόλεπτα. Γύρισα στη Γαλλία, παρέδωσα το ρεπορτάζ στο περιοδικό. Πούλησα ότι ακίνητα είχα και έγινα μοναχός στο Άγιον Όρος. Έμεινα πολλά χρόνια στους Άγιους Τόπους στο μοναστήρι του Αγ. Σάββα. Εκεί συνάντησα τον πνευματικό μου πατέρα και κατάλαβα ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος»
 
.........Μπορεί να έγινε μοναχός αλλά είναι ακόμη και φωτογράφος. Τώρα ζει στο ορθόδοξο μοναστήρι της γαλλικής πόλης Cevennes.
Δείτε την ιστοσελίδα του ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Π.Β.Κ.

Η ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ:

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

GOOGLE MAP ΑΠΟΨΗ ΜΟΝΗΣ