21 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα έγινε χθες Κυριακή απόγευμα η παρουσίαση της νέας ταινίας που ως θέμα της είχε την προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της Ιεράς μας Μονής που φέτος εορτάζει την 300η επέτειο από την επίσημη ίδρυσή της το 1711.

Πριν την προβολή της ταινίας, τιμήθηκαν με αντίγραφο του ιδρυτικού σιγγίλιου του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' δύο πρόσωπα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ανόρθωση του μοναστηριού από την στιγμή που επαναλειτούργησε με τα ιδιαίτερα χαρίσματα που διαθέτουν ο καθένας στον τομέα του.

Πρόκειται α) για την κυρία Ειρήνη Αναπλιώτου-Βαζαίου, νομικό σύμβουλο της Μονής τα τελευταία 13 χρόνια, η οποία αφιλοκερδώς προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το μοναστήρι, με πρώτο εκείνο της απομάκρυνσης των κεραιών,

και β) για τον κύριο Παναγιώτη Σπηλιόπουλο, ο οποίος με την σύζυγό του Μαρία ως καθηγητές μουσικής και τα παιδιά τους, Γεωργία, Πολυξένη, Ελένη και Νίκο, από το 2003 και μετά έχουν πραγματοποιήσει πολλές νεανικές εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο της Μονής στο Καμάρι. Τελευταία τους προσφορά αποτελεί η νέα ταινία που επίσημα προβλήθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας.

Οι φίλοι της Μονής μας έφυγαν ενθουσιασμένοι με την λήξη της εκδήλωσης κρατώντας στα χέρια τους το DVD με την ταινία που δόθηκε ως ευλογία σε κάθε παρευρισκόμενο.

Η αίθουσα κατάμεστη με φίλους της Μονής.

Ο Γέροντας σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της Μονής.

Η κυρία Ειρήνη Αναπλιώτου με τον κύριο Παναγιώτη Σπηλιόπουλο που τιμήθηκαν χθες για την συνολική προσφορά τους στο μοναστήρι.

Ο κύριος Παναγιώτης Σπηλιόπουλος εξηγεί στο κοινό τι περιλαμβάνει η νέα του ταινία για την Μονή.

Απόσπασμα της ομιλίας του Γέροντα Δαμασκηνού εδώ:
ΕΚΔΗΛΩΣΗΙΜΠΡΟΦ ΗΛΙΑ by neasantorinis


Στον επίλογο της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Επιφάνιος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ